Președintele Biden solicită Israelului să se protejeze civilii, după atacul de la Rafah

0
Publicat:

Administraţia Biden a solicitat Israelului să ia toate măsurile de precauţie pentru a proteja civilii după un atac militar la Rafah a ucis zeci de palestinieni, în timp ce se confruntă cu apeluri din partea unor colegi democraţi de a opri livrările militare către Israel, noteză Reuters, scrie AGERPRES.

Statele Unite - Israel FOTO: Shutterstock
Statele Unite - Israel FOTO: Shutterstock

„Israelul are dreptul să atace Hamas şi înţelegem că acest atac a ucis doi terorişti Hamas de rang înalt care sunt responsabili pentru atacurile împotriva civililor israelieni”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC). „Dar, aşa cum am spus clar, Israelul trebuie să ia toate măsurile de precauţie posibile pentru a proteja civilii”, a adăugat acesta.

Biden s-a confruntat cu o presiune tot mai mare din interiorul propriului partid pentru reducerea sprijinului pentru Israel, chiar înainte de atacul aerian de duminică seara, care a incendiat corturi şi adăposturi metalice şubrede într-o tabără din Rafah, omorând 45 de persoane.

Alexandria Ocasio-Cortez, o proeminentă democrată din Camera Reprezentanţilor, a numit luni greva "o atrocitate de neapărat", adăugând într-o postare pe reţelele de socializare că „a trecut de mult timpul ca preşedintele să se ţină de cuvânt şi să suspende ajutorul militar”.

„Imagini oribile şi sfâşietoare au venit de la Rafah noaptea trecută”, a declarat Ayanna Pressley, membră a Camerei Reprezentanţilor, într-o postare pe reţelele de socializare. Cât timp vor mai sta SUA deoparte în timp ce armata israeliană măcelăreşte şi mutilează copiii palestinieni?”, a adăugat Cortez.

Rashida Tlaib, de asemenea membră a Camerei Reprezentanţilor şi singura palestiniano-americană care face parte din Congres, l-a numit pe premierul israelian Benjamin Netanyahu un „maniac al genocidului”.

Netanyahu a declarat luni că atacul nu a avut ca scop să provoace victime civile, ci a mers „tragic de prost”.

Purtătorul de cuvânt al NSC a precizat că administraţia americană "se angajează activ" cu armata israeliană şi cu alţii de pe teren pentru a evalua ce s-a întâmplat.

Aproape jumătate dintre alegătorii democraţi dezaprobă modul în care Biden a gestionat războiul dintre Israel şi Hamas, conform unui sondaj recent realizat de Reuters/Ipsos.

Săptămânile de proteste din campusuri cu privire la război au sporit presiunea, iar cererile mai largi pentru o încetare permanentă a focului au pus în defensivă campania lui Biden pentru un nou mandat.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite