Pilotul american cu un "comportament eratic" a fost inculpat pentru că a "perturbat echipajul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul aparţinea companiei Jet Blue
Avionul aparţinea companiei Jet Blue

Comandantul de bord al cărui comportament "incoerent" a speriat marţi pasagerii unui avion pe ruta Las Vegas (Nevada, vest), determinând aterizarea de urgenţă, a fost inculpat miercuri pentru că "a perturbat echipajul", au anunţat autorităţile, transmite AFP.

Un avion al companiei JetBlue, plecat marţi de la New York, a fost redirecţionat către aeroportul din Texas (sud) din cauza "comportamentului eratic" al comandantului de bord care a anunţat, strigând, o alertă cu bombă înainte de a fi imobilizat de pasageri.


Conform unui comunicat al Departamentului american de Justiţie, Clayton Frederick Osbon, în vârstă de 49 de ani, a întârziat la întâlnirea echipajului dinainte de decolare şi a prezentat semne îngrijorătoare de la începutul zborului, folosind fraze "incoerente" despre religie şi starea sa de concentrare.


"Copilotul a început să se îngrijoreze după de Osbon a spus că ”nimic nu are importanţă " şi când a început să "întrerupă legăturile radio, să stingă ecranele sale de control şi să îl certe pe copilot pentru că încerca să comunice prin radio", precizează comunicatul.


"Când Osbon a spus că trebuie să facă ”marele salt în credinţă”, copilotul a devenit neliniştit. Osbon i-a spus ”Nu mergem la Las Vegas” şi a început să recite ceea ce copilotul a numit ”predică", continuă Departamentul de Justiţie.
Fără a respecta procedurile obişnuite, comandantul a părăsit cabina pentru a se duce la toaletă. În acest timp, copilotul l-a chemat pe un pilot al JetBlue aflat în concediu, care călătorea cu acest zbor, să i se alăture în cabină.

Ieşind de la toaletă, Osbon a vorbit cu personalul de la bord despre cele "150 de suflete aflate la bord", înainte de a încerca să între în cabină. Copilotul a cerut atunci prin difuzoare ca acesta să fie neutralizat, potrivit Mediafax.
În acest moment, mai mulţi pasageri l-au pus la pământ în timp ce acesta striga vorbind despre Isus, 11 septembrie, Irak, Iran şi terorişti, afirmă comunicatul.


Copilotul a deviat apoi avionul către Amarillo (Texas), unde pilotul a fost debarcat şi condus la spital pentru a fi supus unor examinări medicale.
Gabriel Schonzeit, unul dintre pasageri, a declarat pentru jurnalul local Globe-News că pilotul "parcă înnebunise. Ştiam cu toţii, în primele rânduri, că dacă va reveni în cabină ne vom prăbuşi".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite