O nouă gafă a lui Biden. Ce a spus în timpul conferinței susținute alături de Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele american Joe Biden, vorbind miercuri la o conferință de presă comună cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă, a greșit încă o dată, nepronunțând corect cuvântul ucrainean. Discursul a fost difuzat pe site-ul Casei Albe.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vorbind despre sprijinul bugetar al SUA pentru Kiev, Biden nu a putut pronunța expresia popor ucrainean („poporul ucrainean”) și a pronunțat-o drept popor uranian („poporul lui Uranus”). Aceasta nu este prima astfel de gafă a liderului SUA. 

Vorbind în fața Camerei Reprezentanților și a Senatului în martie în cadrul discursului anual privind starea națiunii, Biden a făcut aceeași greșeală. Mass-media au interpretat apoi cuvintele sale arătând că liderul american a confundat poporul ucrainean (poporul ucrainean) și poporul iranian (poporul iranian). Cu toate acestea, serviciul de presă de la Casa Albă a lansat ulterior transcrierea oficială a discursului președintelui, care indica că acesta a rostit cuvântul uranian. La acea vreme, serviciul de presă nu a precizat ce înseamnă acest lucru, indicând doar că se înțelegea cuvântul ucrainean.

Biden este cunoscut pentru multele lui greșeli de limbă, pe care uneori chiar el însuși le ia în derâdere. La numele țărilor, liderul american a greșit și el de mai multe ori. Așa că, de exemplu, în timpul unei călătorii la un summit cu liderii țărilor Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est în noiembrie, Biden a confundat de două ori Cambodgia cu Columbia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Washington la invitația lui Biden. Această vizită în Statele Unite a fost a doua de la preluarea mandatului și prima de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite