O instanţă va lua în considerare publicarea motivelor pentru percheziţia casei lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

CNN consideră că o decizie cu privire la prezentarea publică a documentului ar putea fi luată încă de săptămâna viitoare.

O instanţă din Florida va lua în considerare posibilitatea publicării parţiale a mărturiei angajaţilor Biroului Federal de Investigaţii (FBI), în baza căreia a fost semnat un mandat de percheziţie la moşia fostului preşedinte american Donald Trump, a relatat joi CNN .

Anterior, publicarea documentului a fost cerută de presa americană pe fondul unei reacţii publice violente la percheziţia proprietăţii lui Trump, Mar-a-Lago.

Departamentul de Justiţie al SUA, care a iniţiat ancheta asupra lui Trump, s-a opus publicării, deoarece publicaţia ar dezvălui identităţile ofiţerilor FBI care au depus mărturie. Cu toate acestea, judecătorul Bruce Reinhart a considerat că acesta nu a constituit un obstacol în calea eliberării altor părţi ale documentului.

Reinhart intenţionează să audă obiecţiile Departamentului de Justiţie faţă de publicarea diferitelor părţi ale mărturiei în zilele următoare. El poate lua o decizie cu privire la publicarea documentului încă de săptămâna viitoare.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri