Donald Trump, îngrijorat că FBI-ul s-ar putea să fi „plasat” probe împotriva sa în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Fostul preşedinte american Donald Trump şi-a exprimat, miercuri, pe reţeaua sa de socializarea îngrijorarea că FBI-ul s-ar putea să fi „plasat” probe împotriva sa în timpul percheziţiei, care a avut loc luni la reşedinţa de la Mar-a-Lago, şi s-a arătat revoltat că agenţii nu au dat voie nimănui să vadă ce făceau acolo, conform Agerpres.

„FBI-ul şi alţi agenţi ai guvernului federal nu au lăsat pe nimeni, nici măcar pe avocaţi, să se apropie de zonele care au fost scotocite şi examinate în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago”, a scris Trump pe reţeaua de socializare Truth Social, conform AFP. 

„Le-au cerut tuturor să părăsească locul, doreau să rămână singuri, fără vreun martor care să vadă ce făceau, luau sau, ceea ce sper să nu fi fost, plasau”, a mai scris fostul preşedinte american. 

„De ce au insistat atât de mult ca nimeni să nu-i observe şi au dat pe toată lumea afară?”, a întrebat el suspicios, denunţând o „persecuţie politică” împotriva sa. 

Poliţia federală americană a realizat, luni seară, o percheziţie la reşedinţa lui Donald Trump din Florida, stârnind un val de indignare în rândul politicienilor conservatori. 

Niciodată un fost lider al administraţiei americane nu a fost cercetat într-un asemenea mod, iar la două zile după percheziţie, Departamentul Justiţiei şi FBI păstrează o tăcere totală pe acest subiect. 

Între timp, fostul preşedinte al SUA a sosit, miercuri, la o audiere sub jurământ la New York, în cadrul cercetării civile împotriva sa asupra bănuielilor de fraude financiare ale Trump Organization. 

„La New York, în seara asta. O văd mâine pe procuroarea generală rasistă pentru continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA”, a scris Trump, marţi, pe reţeaua Truth Social. 

Iniţial, această audiere condusă de procuroarea Letitia James, era fixată pentru 15 iulie, însă a fost amânată după decesul primei soţii a fostului preşedinte american, Ivana Trump

Procuroarea nu-l poate acuza penal pe Donald Trump în acest dosar, însă îi poate solicita daune financiare în civil. Există, însă, în acelaşi caz şi o anchetă penală care se află în plină desfăşurare, în paralel, condusă de procurorul Manhattan-ului, Alvin Bragg. 

Cercetarea asupra fraudelor financiare ale Trump Organization a fost deschisă în anul 2019 în urma denunţurilor realizate de fostul avocat personal şi om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, cel care a afirmat că este gata să „încaseze un glonţ” pentru a-l apăra pe fostul preşedinte. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite