O femeie din SUA a fost arestată pentru că a refuzat să-și trateze tuberculoza

0
Publicat:

O femeie din statul Washington a fost arestată după ce a fost acuzată că nu și-a tratat tuberculoza infecțioasă timp de mai bine de un an, au anunțat autoritățile locale, relatează Insider.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Femeia din Tacoma - care nu a fost identificată public, dar care este menționată ca „V.N.” în documentele judiciare - a fost încarcerată joi în închisoarea Pierce County Jail și este cazată într-o cameră „special echipată pentru izolare, testare și tratament”, a precizat într-o declarație Departamentul de Sănătate din Tacoma-Pierce County.

„Sperăm că ea va alege să primească tratamentul salvator de care are nevoie pentru a-și trata tuberculoza”, se arată în declarație.

Tuberculoza este o boală care afectează în principal plămânii unei persoane. Potrivit Clinicii Mayo, aceasta se poate răspândi prin petrecerea unui timp îndelungat cu o persoană infectată sau în condiții de aglomerație.

Tacoma News Tribune a relatat că Departamentul de Sănătate al comitatului Tacoma-Pierce a ordonat pentru prima dată izolarea femeii pe 18 ianuarie 2022. Potrivit documentelor judiciare obținute de News-Tribune, femeia a început un tratament împotriva tuberculozei, dar nu a finalizat întregul regim de medicație.

De atunci, femeia a refuzat tratamentul și a refuzat să rămână în izolare, a precizat departamentul local de sănătate. Un judecător a emis un mandat de arestare civilă pe numele femeii în luna martie.

Nu este clar dacă femeia a început tratamentul pentru tuberculoză de când a fost arestată. Nici Departamentul de Sănătate al comitatului Tacoma-Pierce, nici Biroul șerifului din comitatul Pierce nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider.

Potrivit Asociației Americane a Plămânilor, tuberculoza este considerată „în mare parte controlată” în Statele Unite. Cu toate acestea, Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor estimează că aproximativ 13 milioane de persoane din Statele Unite trăiesc cu tuberculoză inactivă. La un moment dat, unul din 10 ar putea deveni activ cu această boală.

Forumul Economic Mondial a declarat în ianuarie că tuberculoza este o boală sensibilă la climă, iar schimbările climatice ar putea afecta transmiterea acesteia, parțial din cauza deplasării populației.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite