NYT: Avocații lui Trump cer demiterea procurorului în cazul imixtiunii electorale

0
Publicat:

Potrivit apărării fostului președinte american, acest lucru este necesar pentru „restabilirea încrederii publicului în integritatea sistemului judiciar”.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Avocații fostului președinte american Donald Trump continuă să solicite retragerea procurorului districtual Fani Willis din ancheta privind acuzațiile de ingerință în alegerile prezidențiale din Georgia, scrie The New York Times.

La începutul lunii martie, judecătorul Scott McAfee a decis că procurorul Willis ar putea continua să judece cazul. Dar el a subliniat că ea ar putea face acest lucru doar dacă procurorul ei special subordonat, Nathan Wade, cu care a fost implicată romantic, și-a dat demisia. Ulterior, Wade a demisionat din cauza cazului Trump, pe care l-a condus timp de mai bine de doi ani.

Cu toate acestea, avocații fostului președinte american susțin că acest lucru nu este suficient. Ei au spus că Willis și întregul ei birou ar trebui înlăturați pentru a „restabili încrederea publicului în integritatea sistemului judiciar”.

Anterior, avocații lui Trump au depus o moțiune la tribunalul din comitatul Fulton pentru a respinge cazul de ingerință în alegerile din SUA din 2020, invocând imunitatea prezidențială. Fostul președinte se confruntă cu 11 acuzații, inclusiv fals și încercare de a determina un funcționar să-și încalce jurământul în funcție, precum și încălcarea Legii RICO, care este concepută pentru a combate grupurile criminale organizate.

Rechizitoriul susține că Trump, ca parte a unui grup criminal, a făcut eforturi pentru a revizui rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020. Acest grup, conform acuzării, a funcționat în Georgia, precum și în alte state - Arizona, Michigan, New Mexico, Wisconsin și zona metropolitană District of Columbia. În total, au fost aduse acuzații împotriva a 19 persoane cu 41 de capete de acuzare. Un proces pe fond într-un tribunal din Georgia împotriva lui Trump a fost programat pentru octombrie 2023, dar a fost apoi amânat pe termen nelimitat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite