Negocieri planificate la Paris între CIA, Egipt, Israel și Qatar

0
Publicat:

Directorul CIA se va întâlni „în următoarele zile la Paris” cu omologii săi israelian şi egiptean, precum şi cu prim-ministrul Qatarului, pentru a încerca să ajungă la încheierea unui acord de armistiţiu între Israel şi Hamas, a declarat vineri pentru AFP o sursă de securitate dintr-un stat parte la negocieri, scrie Agerpres.

William Burns FOTO: Profimedia
William Burns FOTO: Profimedia

Această sursă a confirmat astfel informaţii din mai multe media americane potrivit cărora preşedintele Joe Biden intenţionează să-l trimită în curând în Europa pe şeful CIA, Williams Burns, cu speranţa de reuși să negocieze un armistiţiu în Fâşia Gaza în schimbul eliberării ostaticilor.

Preşedintele Joe Biden a discutat cu emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al-Thani, despre „ultimele evenimente din Israel şi Gaza, inclusiv despre eforturile pentru eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas”, a anunţat Casa Albă, subliniind că nu este de aşteptat niciun anunţ „iminent”.

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza în timpul atacului Hamas din 7 octombrie împotriva Israelului, potrivit autorităţilor israeliene. Aproximativ o sută au fost eliberate la sfârşitul lui noiembrie în timpul unui armistiţiu în schimbul unor prizonieri palestinieni, iar 132 de ostatici sunt încă ţinuţi captivi pe teritoriul palestinian, dintre care 28 ar fi murit.

În ripostă, Israelul a promis că va anihila Hamas, aflat la putere în Fâşia Gaza din 2007, şi a lansat o operaţiune militară masivă care a făcut 26.083 de morţi, marea majoritate femei, copii şi adolescenţi, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste palestiniene.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite