Nancy Pelosi confirmă că va face o vizită în Armenia, după confruntările la graniţa cu Azerbaidjanul

0
Publicat:

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, Nancy Pelosi, a confirmat vineri că va face o vizită neplanificată în Armenia după ciocnirile la frontiera acesteia cu Azerbaidjanul în această săptămână, soldate cu peste 200 de morţi, relatează Agerpres.

Nancy Pelosi a spus că că „am avut o invitaţie permanentă din partea armenilor” Foto: shutterstock
Nancy Pelosi a spus că că „am avut o invitaţie permanentă din partea armenilor” Foto: shutterstock

Pelosi va călători împreună cu doi membri din Congres care au origini armene. Ea a refuzat să dea alte detalii despre ceea ce a menţionat că a fost o decizie 'mai degrabă spontană' de a face această deplasare.

Vorbind cu ocazia unei reuniuni a statelor G7 la Berlin, Nancy Pelosi a spus că 'mâine vom merge în vizită în Armenia, pentru că am avut o invitaţie permanentă din partea armenilor'.

Ştirea despre această vizită a fost publicată mai întâi de Politico. Nancy Pelosi nu a dorit să facă alte precizări, explicând că membri ai Congresului 'nu vor să fie o ţintă' atunci când călătoresc.

Vorbind alături de preşedintele parlamentului de la Kiev, ea a spus că Ucraina trebuie să câştige războiul contra Rusiei şi că aceasta trebuie făcută responsabilă pentru conflict.

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de reluarea luptelor pentru enclava Nagorno-Karabah - regiune azeră cu populaţie majoritar armeană -, cele mai sângeroase de la războiul de şase săptămâni din 2020 care a făcut mii de victime.

Armenia afirmă că forţe azere au atacat şi capturat în această săptămână aşezări de pe teritoriul său, din afara Nagorno-Karabah. Azerbaidjanul declară că răspunde la 'provocările' părţii armene.

O încetare a focului, mediată de Moscova, a pus capăt luptelor miercuri noaptea, dar situaţia rămâne tensionată la frontieră.

Rusia, aliat militar al Armeniei, dar care doreşte relaţii prieteneşti şi cu Azerbaidjan, a afirmat că va pune presiune pe ambele ţări pentru a-şi retrage trupele pe poziţiile deţinute înainte de izbucnirea conflictului în această săptămână.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite