Milkshake mortal, servit într-un restaurant. Trei persoane și-au pierdut viața, ce bacterie le-a adus sfârșitul

0
Publicat:

Trei persoane au murit și tot atâtea au fost internate în spital după ce au băut milkshake-uri contaminate cu bacteria Listeria la un restaurant din Tacoma, Washington, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Trei persoane au murit după ce au băut milkshake contaminat cu Listeria FOTO Shutterstock
Trei persoane au murit după ce au băut milkshake contaminat cu Listeria FOTO Shutterstock

Conform CNN, anchetatorii au descoperit că focarul se afla în aparatele de înghețată care nu au fost curățate corespunzător la un restaurant Frugals, potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate de Stat din Washington. Listeria poate afecta oamenii până la 70 de zile după consum, iar aparatele au fost folosite până pe 7 august, se arată în comunicat.  

Într-o declarație, reprezentanții localului au spus că sunt „profund întristați” și că a cooperat cu autoritățile.

Suntem zdrobiți și regretăm profund orice rău ar fi putut provoca acțiunile noastre”, a spus conducerea Frugals. „Ne angajăm să facem orice modificări considerate necesare pentru a ne menține standardul înalt și pentru a preveni ca acest lucru să se repete.”

Cele șase persoane au fost internate în spital între 27 februarie și 22 iulie, iar probele prelevate din interiorul băuturilor au arătat că a fost vorba despre aceeași tulpină de Listeria, spune departamentul de sănătate.

Doi dintre cei trei care au supraviețuit au spus că au luat un milkshake de la restaurantul Frugals, înainte de a se îmbolnăvi.

Care sunt simptomele

Simptomele infecției cu Listeria includ febră și dureri musculare și uneori diaree sau alte probleme gastrointestinale. Alte simptome sunt dureri de cap, confuzie și convulsii.

Departamentul de sănătate a declarat că niciun alt restaurant Frugals nu este considerat a fi afectat.

Din precauție pentru clienții noștri, am ordonat, de asemenea, ca toate mașinile de milkshake din celelalte locații ale noastre să fie oprite și mostre de la acestea să fie trimise pentru teste similare”, a spus conducerea Frugals.

Oricine a mâncat la restaurantul Tacoma între 29 mai și 7 august și prezintă simptome de Listeria este îndemnat să se adreseze unui medic, a avertizat agenția.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, bacteria Listeria provoacă anual aproximativ 1.600 de cazuri de listerioză în Statele Unite. Aproximativ 260 de oameni mor anual din cauza bolii.

De obicei, aceasta afectează adulții în vârstă, femeile însărcinate, sugarii și adulții cu sistemul imunitar compromis.

Femeile însărcinate au de aproximativ 10 ori mai multe șanse de a face listerioză, potrivit CDC.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite