Joe Biden șochează lumea. Spune că o rudă de-ale sale a fost mâncată de canibali. Ce spun documentele oficiale

0
Publicat:

Joe Biden a povestit că un unchi de-ai lui a fost mâncat de canibali în Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Joe Biden FOTO Profimedia
Joe Biden FOTO Profimedia

Preşedintele american, care abia împlinise un an când unchiul său din Scranton, Pennsylvania, a murit în 1944, a vizitat un monument dedicat soldaţilor căzuţi în război şi a atins cu vârful degetelor numele locotenentului Ambrose Finnegan, gravat pe stelă.

Avionul său „a fost doborât în Noua Guinee, iar corpul său nu a fost găsit niciodată, pentru că existau o mulţime de canibali - serios - în această parte“ a insulei din Oceania, a afirmat Joe Biden în faţa lucrătorilor de la o oţelărie din Pittsburgh.

Casa Albă a sărit în apărarea lui Joe Biden joi, afirmând că preşedintele, spunând o poveste de familie, a dorit să aducă un omagiu soldaţilor şi foştilor combatanţi.

Documente oficiale arătă, de fapt, că acest unchi de-ai săi a murit în urma prăbuşirii în mare a avionului în care se afla.

Dar site-ul Agenţiei oficiale privind prizonierii de război şi americanii dispăruţi indică faptul că avionul lui Ambrose Finnegan „s-a prăbuşit” în mare în largul coastelor din Noua Guinee.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că unchiul preşedintelui „şi-a pierdut viaţa când avionul său militar s-a prăbuşit în Pacific” şi nu pe uscat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite