Joe Biden promite că va face tot ce poate pentru a-i elibera pe americanii luați ostatici de Hamas | VIDEO

0
Publicat:

Liderul de la Casa Albă a dat asigurări miercuri seară, 18 octombrie, că Statele Unite vor „elibera oamenii”, făcând aluzie la americanii luați ostatici în timpul ofensivei din data de 7 octombrie a mișcării Hamas împotriva Israelului, conform CNN. 

Joe Biden a efectuat miercuri o vizită în Israel. FOTO Profimedia
Joe Biden a efectuat miercuri o vizită în Israel. FOTO Profimedia

Vom elibera oamenii”, a declarat președintele american Joe Biden, care se afla la bordul aeronavei Air Force One. Vorbind cu jurnaliștii de la bordul Air Force One, președintele Biden l-a descris pe omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, ca fiind „complet cooperant", conform BBC. 

Președintele american a stat de vorbă cu jurnaliștii aflați la bordul Air Force One în cursul unei escale de realimentare a aeronavei la baza americană de la Ramstein, Germania. Joe Biden a efectuat miercuri o vizită în Israel.  

Biden a părăsit Washingtonul în ceea ce se presupunea a fi o misiune diplomatică complexă, menită să arate sprijin pentru Israel, aliat de lungă durată al SUA, să calmeze regiunea și să ajute eforturile umanitare în Gaza. 

De asemenea, președintele american a mai dezvăluit că a fost „tranșant” în conversațiile pe care le-a avut cu oficialii israelieni. Fiind întrebat asupra a ce a fost „tranșant" cu israelienii, Biden a declarat: „Toate". 

La momentul actual, 14 americani sunt în continuare dispăruți, iar Casa Albă consideră că unii dintre ei au fost luați ostatici de Hamas. Joe Biden a declarat în urmă cu câteva zile că SUA vor face orice este posibil pentru ca ostaticii americani să fie eliberați.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite