Joe Biden, preşedintele SUA: „Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva forţelor invadatoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden foto: Epa Efe
Joe Biden foto: Epa Efe

Preşedintele Statelor Unite a transmis un nou mesaj de susţinere pentru Ucraina. Joe Biden a vorbit despre un ajutor oferit acestei ţări.

Joe Biden a transmis luni, 14 ianuarie, un mesaj de susţinere a Ucrainei, pe fondul războiului declanşat în această ţară de către armata rusă.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii anunţă un ajutor care va consta în arme, bani, provizii şi sprijin pentru refugiaţi.

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva forţelor ruse invadatoare. Vom timite bani, mâncare şi ajutoare pentru a salva vieţile ucrainenilor. Vom primi refugiaţi ucraineni cu braţele deschise”, a transmis Joe Biden pe pagina oficială de Facebook.

Pe 12 martie, preşedintele american a autorizat asitenţă de 200 de milioane de dolari în arme şi alte ajutoare pentru Ucraina, a anunţat Casa Albă.

Noile fonduri pot fi folosite pentru arme, articole de apărare din rezerva departamentului de apărare şi educaţie şi pregătire militară.

Aceste ajutoare vin după ce Congresul SUA a aprobat ajutor de urgenţă în valoare de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina.

 

Vă recomandăm şi: 

Biden şi Macron au discutat duminică seară. Preşedintele francez a vorbit şi cu Volodimir Zelenski

Biden autorizează asistenţă de 200 de milioane de dolari în arme şi alte ajutoare pentru Ucraina

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite