Joe Biden neagă orice implicare a SUA şi a aliaţilor în revolta Wagner: „Nu îi oferim lui Putin nicio scuză”

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a negat luni orice implicare a Statelor Unite sau a aliaţilor lor în revolta de sâmbăta trecută a grupului de mercenari Wagner împotriva puterii de la Moscova, transmite Reuters.

Joe Biden FOTO EPA EFE
Joe Biden FOTO EPA EFE

"Am arătat clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu asta", a spus liderul de la Casa Albă în primele comentarii după evenimentele din Rusia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declarase luni că serviciile de informaţii ale Rusiei investighează o eventuală implicare a spionajului occidental în revolta condusă de liderul Wagner, Evgheni Prigojin.

Biden a dezvăluit că a cerut sâmbătă echipei sale de securitate naţională să îl informeze "din oră în oră" despre situaţie şi să se pregătească pentru o serie de scenarii, despre care nu a dat detalii, şi că la Washington încă se mai evaluează urmările incidentului. "Este prea devreme să ajungem la o concluzie definitivă despre ce urmează".

Preşedintele a mai afirmat că a discutat cu principalii aliaţi ai SUA prin videoconferinţă, pentru a se asigura că există o coordonare a reacţiilor. "Au fost de acord cu mine că trebuie să ne asigurăm că nu îi oferim lui Putin nicio scuză - nu îi oferim lui Putin nicio scuză - pentru a da vina pe Occident şi pentru a da vina pe NATO", a insistat el.

Biden a dialogat duminică şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a adăugat că urmează o nouă discuţie cu acesta luni sau marţi, pentru a garanta că sunt "pe aceeaşi lungime de undă".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite