Joe Biden, după întâlnirea cu Boris Johnson: SUA şi Marea Britanie au reafirmat „relaţia specială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Întâlnirea dintre Boris Johnson şi Joe Biden a fost una productivă. Statele Unite şi Marea Britanie au reafirmat „relaţia specială” şi au reintensificat cooperarea bilaterală pentru abordarea noilor provocări de pe plan mondial, a declarat joi Joe Biden, după întrevederea cu premierul britanic Boris Johnson. De asemenea, Johnson a spus că se va ajunge la un „teren de înţelegere” în privinţa tensiunilor post-Brexit din Irlanda de Nord.

„Am abordat şi am discutat o gamă largă de probleme asupra cărora Marea Britanie şi Statele Unite colaborează foarte strâns. Am reafirmat relaţia specială dintre cetăţenii noştri şi am reînnoit angajamentul pentru apărarea valorilor democratice permanente pe care le împărtăşesc ambele ţări”, a afirmat Joe Biden, scrie CNN, potrivit Mediafax.

„În prezent, dezvoltăm angajamentul pentru o Cartă Atlantică revitalizată, actualizată, pentru a aborda principalele provocări ale acestui secol: securitatea cibernetică, tehnologiile emergente, sănătatea globală şi schimbările climatice. Am discutat obiectivele noastre comune pentru ghidarea ambiţioaselor acţiuni mondiale de contracarare a schimbărilor climatice”, a subliniat preşedintele SUA.

În ceea ce priveşte tensiunile post-Brexit în Irlanda de Nord, premierul britanic a dat asigurări că menţinerea păcii în provincia britanică este un „teren de înţelegere” şi declarând că este „optimist” în această privinţă, scrie AFP. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite