Istoricul supranumit „Nostradamus al alegerilor prezidențiale” se confruntă cu cel mai mare val de ură pentru predicția sa din 2024

0
0
Publicat:

Allan Lichtman, cunoscut pentru predicțiile sale exacte privind alegerile prezidențiale din SUA, a dezvăluit cine este câștigătorul alegerilor de anul acesta. Prognoza sa privind rezultatul electoral a stârnit o serie largă de comentarii ostile și chiar amenințări la adresa sa și a familiei sale.

Allan Lichtman
Allan Lichtman a prezis victoria Kamalei Harris în 2024 Foto Politico

Istoricul a prezis corect rezultatul a nouă din ultimele zece alegeri prezidențiale. El folosește un sistem unic numit „Cheile Casei Albe,” pe care l-a dezvoltat în 1981 împreună cu academicianul rus Vladimir Keilis-Borok. Metoda analizează 13 factori care influențează șansele unui partid de a rămâne la putere, printre aceștia se numără starea economiei, scandalurile politice, stabilitatea internă și carisma candidaților, aplicând fiecărei categorii o valoare de „adevărat” sau „fals”.

După aplicarea metodei, Lichtman, „Nostradamus” al alegerilor prezidențiale, a spus că victoria noiembrie este a democraților, fiind Kamala Harris cine ar câștiga cele mai multe voturi. Sondajele arată o competiție extrem de strânsă între Donald Trump și Kamala Harris.

„Predicția mea nu s-a schimbat”, a declarat Lichtman pe canalul său de YouTube. „Mi-am făcut predicțiile corect de nenumărate ori, sfidând sondajele și bazându-mă pe un precedent de 160 de ani”, a adăugat acesta.

Deși este sigur pe metoda sa, istoricul a recunoscut posibilitatea unei erori în calculele sale, menționând că evenimente „cataclismice” ar putea modifica tendințele istorice. Allan Lichtman s-a declarat și a demonstrat a fi obiectiv și nepărtinitor în predicțiile sale, totuși, metodologia sa a atras o reacție fără precedent în această campanie. Lichtman a povestit că a primit mesaje „vulgare, violente și amenințătoare.”

„Siguranța și securitatea familiei mele au fost compromise” a declarat el într-un interviu pentru NewsNation, precizând că aceste reacții au fost generate de predicția sa privind un al doilea mandat pentru democrați, cu Kamala Harris în frunte.

Cu opt din cele 13 „chei” în favoarea democraților, Lichtman estimează că Harris ar putea obține victoria, prelungind astfel mandatul partidului în Casa Albă pentru încă patru ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite