Întrevederea Zelenski - Trump, tot mai incertă. Un oficial american confirmă că nu a fost programată nicio întâlnire

0
Publicat:

Duminică şi Donald Trump şi Volodimir Zelenski s-au aflat în statul Pennsylvania, dar nu s-au întânit. O întrevedere între cei doi este din ce în ce mai incertă, un membru al echipei fostului preşedinte american confirmând că pe agenda acestuia nu figurează nicio întâlnire cu preşedintele ucrainean.

Trump şi Zelenski s-au întâlnit oficial o dată, în 2019. Foto arhivă
Trump şi Zelenski s-au întâlnit oficial o dată, în 2019. Foto arhivă

Duminică, Donald Trump şi Volodimir Zelenski s-au aflat amândoi în statul Pennsylvania, unul în campanie electorală, celălalt ca să viziteze o fabrică de armament şi să câştige simpatia americanilor, dar nu s-au întâlnit şi nici nu au stabilit nimic concret.

A doua zi, în timpul unui miting electoral, fostul președinte Donald Trump şi-a manifestat nemulţumirea în ceea ce îl priveşte pe Zelenski, acuzându-l pe acesta că îşi doreşte foarte mult ca democrata Kamala Harris să câştige cursa alegerile prezidenţiale din SUA.

Săptămâna trecută, Donald Trump declarase că „probabil” se va întâlni cu preşedintele Ucrainei în timpul vizitei acestuia în SUA. Dar marţi un membru al echipei de campanie a democratului a confirmat pentru POLITICO că nu a fost programată nicio întâlnire.

Ţinând cont de toate acestea, întâlnirea lui Volodimir Zelenski cu Donald Trump pare din ce în ce mai improbabilă.

În schimb, în Statele Unite președintele ucrainean este așteptat să se adreseze miercuri Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite și să prezinte așa-numitul său plan de victorie pentru războiul cu Rusia.

De asemenea, Washingtonul a confirmat că preşedintele Joe Biden îl va primi, joi, 26 septembrie, la Casa Albă pe Volodimir Zelenski, după care acesta urmează să aibă o întrevedere şi cu vicepreședintele şi candidatul la funcţia de preşedinte al SUA Kamala Harris.

Pe lângă prezentarea "planului său de victorie", scopul vizitei lui Volodimir Zelenski în SUA este de a obține sprijin politic și militar suplimentar din partea aliaților Ucrainei. Ziarul britanic The Times relatează, în acest context, că planul conține o cerere de garanții de securitate occidentale similare cu cele ale aderării la NATO.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite