Ghidul SUA privind atacurile nucleare, ironizat pe internet pentru că a inclus măsuri de protecţie anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bomba nucleara

Instrucţiunile Statelor Unite ale Americii privind atacurile nucleare au fost ironizate pe internet pentru că au inclus reguli de distanţare socială şi de purtare a măştilor. Acestea vin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a cerut ca armele sale nucleare să fie puse în alertă maximă, relatează The Sun.

În prima parte a ghidului, care a fost postat pe Ready.gov,  americanii sunt sfătuiţi să găsească cea mai apropiată clădire pentru a evita radiaţiile. Cu toate acestea, instrucţiunile guvernului au fost ironizate pe reţelele de socializare pentru că acestea au inclus şi măsuri de protecţie Covid-19.

După ce au găsit adăpost în cea mai apropiată clădire, americanii trebuie să „stea înăuntru timp de 24 de ore, dacă autorităţile locale nu oferă alte instrucţiuni”.

„Continuaţi să respectaţi măsurile de protecţie anti-Covid, purtând o mască şi păstrând o distanţă de cel puţin 6 metri între dvs şi persoanele care nu fac parte din gospodăria dvs”, explică site-ul.

În mai multe postări pe Twiter, americanii spun că virusul SARS-COV-2 va fi „ultima lor grijă în cazul unei bombe nucleare”. 

„Covid este într-adevăr lucrul de care trebuie să ne îngrijorăm atunci când suntem loviţi de un război nuclear”, a spus un utilizator.

„În cazul unui război nuclear, FEMA vrea să se asigure că ne facem griji pentru Covid”, a scris altul. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite