Gestul unui fermier din SUA pentru soția sa a impresionat întreaga lume: „M-a făcut să mă simt specială!“

0
Publicat:

Nu doar că a reușit să își impresioneze soția, ci a uimit o lume întreagă. Este vorba despre un fermier din SUA care și-a atras admirația oamenilor după ce a făcut un gest impresionant pentru femeia cu care este căsătorit de 50 de ani.

Fermierul a plantat un câmp întreg cu floarea-soarelui pentru soția sa FOTO Adevărul
Fermierul a plantat un câmp întreg cu floarea-soarelui pentru soția sa FOTO Adevărul

"M-a făcut să mă simt specială. Nu putea fi un cadou aniversar mai perfect decât un câmp de floarea-soarelui", a spus Renee pentru ABC Kake, relatează click.ro  

Fermierul s-a gândit la un cadou inedit pentru soția sa, la aniversarea celor 50 de ani de căsnicie. În secret, alături de fiul său a decis să planteze 1,2 milioane de floarea-soarelui pe 32 de hectare pentru soția sa, Renee, pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a nunții, anunță BBC. Gestul său nu a uimit-o doar pe soție.

Citește articolul complet pe click.ro

Cel mai cunoscut mit

Floarea soarelui este originară din America Centrală și de Sud și a fost adusă în Europa în jurul anului 1500 d. Hr. de către exploratori. Odată ajunsă în Europa, s-a răspândit destul de repede în toată lumea, ajungând în Rusia, Egipt și Orientul Îndepărtat.

În ceea ce privește numele, acesta se trage din grecescul „Helianthus”, care tradus înseamnă: „helios”= soare și „anthus”=floare. Denumirea grecească a florii nu este deloc întâmplătoare, întrucât cele mai vechi și cele mai cunoscute povești despre floarea soarelui provin din mitologia greacă.  Un prim mit, de origine grecească, spune că nimfa Clyte s-ar fi îndrăgostit de zeul soarelui, Apollo sau Helios. Se zice că ea era atât de îndrăgostită de el, încât stătea adeseori întinsă pe pământ, cu fața îndreptată spre soare, privindu-l neîncetat. Zeul însă nu o observa, iar nimfa se întrista foarte tare. Cu timpul, ceilalți zei au luat aminte de nefericirea ei și au decis să o transforme într-o floare superbă, crezând că așa, aceasta va fi observată de Apollo. Treptat, corpul i s-a transformat într-o tulpină, fața într-o floare și părul blond în petale de un galben aprins. Deși era unică în regatul florilor, Apollo a continuat să o neglijeze, iar Clyte a continuat să își admire iubitul până în ziua de astăzi.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite