FOTO VIDEO Incendiu masiv în nordul Californiei. Zeci de mii de oameni fug din calea flăcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de oameni au fugit din calea unui incendiu de vegetaţie care străbate rapid partea de nord a statului California. Oamenii şi-au abandonat automobilele şi au fugit pe jos cu teama că focul îi va ajunge din urmă, scrie Associated Press.

GALERIE FOTO

În orăşelul Paradise, cu o comunitate de 27.000 de oameni, la aproximativ 290 de kilometri de San Francisco, autorităţile au dat ordin de evacuare. Gina Oviedo a descris scena devastatoare în care flăcările au înghiţit case, au provocat explozii şi au îndoit stâlpii de electricitate. 

„Lucrurile au început să explodeze”, a spus Oviedo. „Oamenii au ieşit din maşinile lor şi au început să fugă.”

Autorităţile lucrau la un plan pentru evacuarea unor pacienţi dintr-un spital, după ce salvatorii au trebuit să se întoarcă din cauza traficului blocat.

„Este o situaţie foarte periculoasă şi foarte serioasă,” a declarat Kory Honea, şeriful din Butte County.  „Conduc prin foc chiar în timp ce vorbim. Facem tot ce ne stă în putinţă ca să-i evacuăm pe oamenii din zonele afectate.”

   

Focul a distrus un număr momentan necunoscut de imobile şi a rănit câţiva oameni, însă nu se cunoaşte cu exactitate severitatea rănilor suferite sau dacă există persoane decedate.

Există temeri că vântul ar putea înteţi flăcările.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite