Fostul preşedinte adjunct al campaniei lui Trump, condamnat la 45 de zile de închisoare şi trei ani de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rick Gates a fost preşedinte adjunct al campaniei lui Trump
Rick Gates a fost preşedinte adjunct al campaniei lui Trump

Un judecător federal l-a condamnat pe fostul preşedinte adjunct al campaniei lui Donald Trump, Rick Gates, la 3 ani de supraveghere şi 45 de zile de închisoare intermitentă.

Judecătorul districtual Amy Berman Jackson a spus că s-a gândit ceva timp cum să îl pedepsească pe Gates, care s-a întâlnit cu investigatorii de peste 50 de ori şi a ajutat guvernul să îi condamne pe republicanii Paul Manafort şi Roger Stone, după ce a pledat vinovat în februarie 2018 pentru că a minţit FBI şi biroul consilierului special şi a conspirat împotriva Statelor Unite.

Jackson a arătat că zi de zi vede oameni care au comis fapte ”de o amploare mult mai mică” decât faptele lui Gates, din cauza consumului de droguri sau a sărăciei, şi care, ca şi Gates, devin martori ai guvernului prin denunţarea prietenilor şi a vecinilor.

”Chiar şi ei merg la închisoare pentru o paerioadă”, a explicat Jackson.

Gates, care a deţinut funcţii importante în echipa de campanie a preşedintelui şi în comitetul de inaugurare, a fost unul dintre consilierii şi consultanţii lui Trump acuzaţi în investigaţia consilierului special Robert Mueller referitoare la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Gates, în vârstă de 47 de ani, a pledat iniţial nevinovat, dar şi-a schimbat poziţia în februarie 2018 şi a acceptat să colaboreze cu procurorii.

Jackson a mai spus că Gates va fi obligat să plătească o amendă de 20.000 de dolari, să muncească în folosul comunităţii şi să continue să coopereze în mai multe investigaţii în curs.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite