Nouă persoane ar fi murit după prăbuşirea a două elicoptere Black Hawk în Kentucky

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul statului american Kentucky, Andy Beshear, a declarat joi că este de aşteptat să existe persoane decedate după ce două elicoptere Black Hawk ale armatei SUA s-au prăbuşit miercuri noaptea în timpul unei misiuni de instruire în Kentucky, transmite Reuters.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

UPDATE 9 persoane ar putea fi decedate

„Avem unele veşti dure de la Fort Campbell, informaţiile preliminare evocând o prăbuşire de elicopter; sunt aşteptate decese”, a scris Andy Beshear într-o postare pe Twitter.

El a adăugat că echipe ale serviciilor locale şi de urgenţă s-au deplasat la locul accidentului.

Potrivit presei locale, citate de BBC, nouă persoane ar putea să fie decedate din cauza acestui incident.

Situaţia membrilor echipajelor nu se cunoaşte deocamdată, indică o declaraţie a bazei militare de la Fort Campbell, care nu precizează numărul persoanelor aflate la bordul celor două elicoptere.

Cele două elicoptere HH-60 Black Hawk s-au prăbuşit miercuri în jurul orei locale 22:00 (joi ora 02:00 GMT) în districtul Trigg din statul Kentucky.  

Știrea inițială 

Nondice Thurman, purtătoare de cuvânt a armatei, nu a precizat în primul comunicat numărul celor aflaţi la bordul aeronavelor. Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a scris însă pe Twitter că se aşteaptă ca unii dintre ei să fi murit, relatează Agerpres. 

Intervenţiile diviziei de gestionare a urgenţelor din Kentucky şi ale poliţiei statului în urma incidentului sunt în curs, a mai anunţat guvernatorul.

Cele două elicoptere s-au prăbuşit din motive deocamdată necunoscute în comitatul Trigg, în jurul orei locale 22.00 (joi 02.00 GMT), a precizat Thurman.

„Comandamentul se concentrează în prezent asupra asistenţei pentru militari şi familiile lor", a declarat ea.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite