Donald Trump, huiduit la Convenția națională a libertarienilor. „Dacă nu eram libertarian, acum sunt ”, a spus candidatul republican pentru Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul prezidențial Donald Trump a fost huiduit și batjocorit de mulți dintre cei prezenți la Convenția națională libertariană de sâmbătă seara, o schimbare marcantă față de adulația pe care o primește la mitinguri din partea susținătorilor săi fervent loiali, scrie Reuters.

Donald Trump la CPAC 2023 FOTO EPA EFE jpg

Libertarienii, care cred în guvernarea limitată și în libertatea individuală, îi reproșează republicanului Trump că a grăbit crearea unui vaccin COVID-19 atunci când era președinte și că nu a făcut mai mult pentru a opri restricțiile de sănătate publică asupra celor nevaccinați în timpul pandemiei.

Când Trump a urcat pe scena din Washington, a fost huiduit puternic. O parte mai mică a mulțimii, susținătorii lui Trump, l-a aplaudat.

Cu puțin timp înainte de apariția sa, un membru al Partidului Libertarienilor a strigat: "Donald Trump ar fi trebuit să primească un glonț!".

Trump: „Dacă nu eram libertarian, acum sunt ”

„Dacă nu eram libertarian, sunt acum”, a spus Trump. El a denunțat administrația președintelui Joe Biden și colegii democrați ai acestuia ca făcând parte dintr-o „ascensiune a fascismului de stânga”. Trump încearcă să facă apel la libertarieni, care au mai multe în comun cu pozițiile politice republicane decât cu democrații în diverse chestiuni, inclusiv taxele și dimensiunea guvernului.

El a mai spus mulțimii că „nu ar trebui să ne luptăm între noi” și a cerut libertarienilor să lucreze cu el pentru a-l învinge pe Biden, un apel care a fost primit cu multe huiduieli, deși marea majoritate din mulțime se opune cu înverșunare lui Biden și administrației sale. Libertarienii au strâns doar 1,2% din voturile naționale în 2020, echivalentul a aproximativ 1,8 milioane de voturi, dar alegerile din noiembrie ar putea fi decise cu doar zeci de mii de voturi în câteva state decisive, așa că Trump încearcă să-și asigure susținerea acestora.

Apariția lui Trump la adunarea libertariană, neobișnuită pentru un candidat republican la Casa Albă, semnalează, de asemenea, cât de serios iau republicanii amenințarea candidatului independent Robert F. Kennedy Jr., care se opune vaccinurilor și care a vorbit la convenție vineri.

Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Kennedy, numindu-l recent un „fals” susținător anti-vaccin. Sondajele de opinie sugerează că Kennedy va atrage voturile atât de la Trump, cât și de la Biden, dar nu este încă clar care dintre candidați va fi afectat mai mult de candidatura lui Kennedy la Casa Albă. Organizatorii Partidului Libertarian au spus că Biden a fost și el invitat să vorbească la convenție, dar el a refuzat să participe.

"Partidul Libertarian poate face o mare diferență. Dacă ne unim vom fi de neoprit", a spus Trump într-un amestec de aplauze și batjocuri. Trump a mai spus că este un „libertarian fără să încerce măcar să fie unul” și că Partidul Libertarian ar trebui să-l susțină, o altă idee întâmpinată de huiduieli și batjocuri. Nedescurajat, Trump s-a angajat să aducă un libertarian în cabinetul său dacă va câștiga alegerile, propunere întâmpinată de strigăte de tipul „prostii!”.

Trump a primit aplauze puternice pentru o promisiune. Libertarienii sunt solidari cu Ross Ulbricht, care execută o condamnare pe viață pentru crearea și operarea site-ului Silk Road, care permitea utilizatorilor să cumpere și să vândă în secret droguri și alte produse ilegale.

Libertarienii consideră că sentința din 2015 a lui Ulbricht reprezintă o depășire a limitelor guvernamentale și judiciare. În fața unei mulțimi care ținea pancarte cu "Free Ross", Trump a promis să comute pedeapsa lui Ulbricht dacă recâștigă Casa Albă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite