Donald Trump a reacţionat pe contul oficial POTUS după ce Twitter l-a eliminat de pe platformă. Compania a închis conturi ale adepţilor QAnon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva ore după ce Twitter a anunţat suspendarea permanentă a contului său personal în urma asaltului susţinătorilor acestuia asupra Capitoliului, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a reacţionat pe contul prezidenţial POTUS denunţând politica companiei de a cenzura libertatea de exprimare. Twiter a închis de asemenea conturi unde se distribuia conţinut al mişcării conspiraţioniste Qanon.

Donald Trump a reacţionat cu serie de postări pe contul prezidenţial de Twitter POTUS după ce platforma a anunţat suspendarea permanentă a contului său personal invocând potenţialul de incitare la violenţă.

„Twitter a mers tot mai departe în cenzurarea libertăţii de exprimare, iar în seara asta angajaţii săi s-au coordonat cu democraţii şi stânga radicală în eliminarea contului meu de pe platformă ca să mă reducă la tăcere, pe mine şi pe voi, cei 75.000.000 de mari patrioţi care au votat pentru mine”,  scris Trump.

Postările sale, inclusiv cel în care sugera că îşi va deschide propria platformă socială , au fost eliminate de Twitter.

Compania de tehnologie a decis să-i închidă contul după două tweeturi în care promitea că votanţii săi, „mari patrioţi” vor avea avea un „o voce gigantică în viitor” şi nu admite ca ei să fie „nerespectaţi sau nedreptăţiţi” în niciun fel, şi că nu va lua parte la inaugurarea din 20 ianuarie a preşedintelui ales Joe Biden.

Twitter a suspendat de asemenea conturile unor apropiaţi sau aliaţi ai lui Trump care promovează mişcarea conspiraţionistă QAnon, între care fostul consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn şi avocata Sidney Powell, implicată în demersurile juridice de răsturnare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Compania a închis şi contul lui Ron Watkins, administratorul site-ului 8kun, ale cărui forumuri servesc ca bază pentru mişcarea conspiraţionistă QAnon.Aceasta promovează ideea unei cabale sataniste care conduce lumea prin interpuşi precum democraţi, vedete Hollywood şi statul paralel, iar Donald Trump ar avea misiunea demascării lor. În spatele teoriei se află un anume Q, o persoană sau grup de persoane cu acces la informaţii clasificate ale guvernului SUA. Acesta trimite mesaje codate pe care adepţii trebuie să le descifreze.

„Având în vedere potenţialul reînnoit de violenţă din jurul acestui tip de comportament în zilele următoare, vom suspenda permanent conturi care sunt dedicate exclusiv partajării conţinutului QAnon”, a anunţat Twitter într-un comunicat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite