Doi deţinuţi ai Guantanamo Bay vor fi transferaţi în Algeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Casei Albe au anunţat vineri seară că doi deţinuţi de la Guantanamo Bay vor fi repatriaţi în Algeria, acţiunea fiind o dovadă a eforturilor Statelor Unite de a închide închisoarea militară.

„Planul va fi prezentat Congresului, unde preşedintele Barack Obama speră că parlamentarii vor facilita regulile de transfer”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de BBC.

Obama a reînnoit, recent, apelurile către Congres pentru a închide închisoarea.

Statele Unite rămân ferme în decizia de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo Bay. Pentru a sprijini aceste eforturi, Departamentul de Apărare a înştiinţat Congresul de intenţia sa de a repatria încă doi deţinuţi în Algeria. Vom continua să invităm Congresul să ni se alăture în susţinerea eforturilor de ridicare a restricţiilor actuale, care limitează capacitatea noastră de a transfera deţinuţii închişi în Guantanamo, chiar şi cei care au primit aprobarea pentru transfer”, a declarat secretarul pentru presă al Casei Albe, Jay Carney, citat de BBC.

De asemenea, secretarul de presă al Pentagonului, George Little, a afirmat că: „În ultimele luni, o echipă formată din membrii mai multor departamente au realizat o revizuire intensă a acestei chestiunii. Pe baza recomandărilor primite de la aceştia, mandatate de Congres, secretarul Apărării, Chuck Hagel, a semnat documentele pentru a merge mai departe cu transferul deţinuţilor”.

Deţinuţii de la Guantanamo au intrat în greva foamei la începutul lui februarie, fiind cel mai lung protest din istorie realizat de cei închişi instituţia de detenţie americană. La această grevă au luat parte aproape 100 de deţinuţi din cei 166 care sunt închişi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite