Biden insistă că nu se retrage din cursa pentru Casa Albă și îl numește pe Trump o amenințare pentru democrație VIDEO

0
Publicat:

Joe Biden a declarat că doar "Domnul Atotputernic" îl poate face să se retragă din cursa pentru Casa Albă și l-a numit pe contracandidatul său, republicanul Donald Trump, o amenințare la adresa democrației, relatează The Independent.

Joe Biden nu renunță la cursa pentru Casa Albă Foto EPA EFE
Joe Biden nu renunță la cursa pentru Casa Albă Foto EPA EFE

"Dacă Domnul Atotputernic ar coborî și ar spune <Joe, retrage-te din cursă> m-aș retrade, dar nu va coborî", a declarat Biden în primul interviu acordat după dezbaterea controversată între el și Donald Trump.

În timpul unui interviu acordat ABC, Biden și-a asumat responsabilitatea pentru performanța slabă din timpul dezbaterii cu rivalul său politic, însă a dat din nou vina pe oboseală.

Cu toate acestea, liderul de la Washington spune că nu se retrage din cursă.

"Sunteți sigur că sunteți sincer cu dumneavoastră când spuneți că aveți capacitatea mentală și fizică de a rămâne în funcție încă patru ani?" l-a întrebat jurnalistul George Stephanopoulo.

"Da, sunt, pentru că, George, ultimul lucru pe care mi-l doresc este să nu fiu în stare să fac asta", a replicat Biden.

Trump, o amenințare pentru democrație

În timpul unui eveniment electoral, care a avut loc în statul Winsconsin, Biden a institat că va câștiga din nou.

"Candidez și voi câștiga iar (...) Nu voi lăsa o dezbatere de 90 de minute să arunce la gunoi trei ani și jumătate de muncă", a declarat Biden.

Liderul de la Casa Albă a profitat de ocazie și l-a atacat pe Donald Trump, pe care l-a numit o amenințare.

"Ne confruntăm cu cel mai mare mincinos și cea mai mare amenințare la adresa democrației din istoria Americii", a mai spus acesta.

Afirmațiile sale vin în contextul în care un sondaj Reuters/Ipsos a arătat recent că unul din trei democraţi crede că preşedintele american Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al SUA în urma prestaţiei sale din dezbaterea televizată cu republicanul Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite