Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele american Joe Biden a criticat, joi, Partidul Republican spunând că acesta dorește, în cazul unei victorii la alegerile legislative din noiembrie, să reducă sprijinul financiar acordat Ucrainei.

Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina FOTO EPA EFE
Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina FOTO EPA EFE

"Spun că, dacă vor câştiga, probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina", a declarat preşedintele american, potrivit Agerpres.

Aflat în vizita în Pennsylvania, un stat cheie pentru alegerile legislative de la mijlocul mandatului său, Biden a mai precizat că republicanii nu înțeleg politica externă americană, că nu este vorba doar despre Ucraina, ci despre întreaga alianță NATO. 

Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera inferioară a Congresului american, declara marți că partidul său nu va semna un "cec în alb" Ucrainei, dacă va ajunge la conducere. Sondajele prezic o victorie a republicanilor.

SUA a oferit ajutoare financiare consistente Ucrainei de la începutul războiului. Administrația Biden a eliberat 17.6 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să depășească criza produsă de invazia rusă. 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri