Biden a anunțat un împrumut de 2 miliarde de dolari destinat Poloniei pentru achiziționarea de elicoptere americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarația Casei Albe a menționat că acest împrumut va permite Republicii Poloneze să achiziționeze echipament militar suplimentar din Statele Unite și va sprijini în continuare menținerea locurilor de muncă americane.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Administrația Statelor Unite va acorda Poloniei un împrumut de două miliarde de dolari pentru achiziționarea a 96 de elicoptere Apache de fabricație americană, ca parte a programului de asistență financiară militară străină (FMF). Președintele american Joe Biden a anunțat acest lucru marți la o întâlnire cu liderul polonez Andrzej Duda și premierul polonez Donald Tusk la Casa Albă.

În timpul întâlnirii, președintele Biden a spus că Statele Unite vor merge mai departe cu un nou împrumut direct de 2 miliarde de dolari către Polonia în cadrul FMF pentru a-și consolida securitatea și pentru a sprijini modernizarea apărării cu fonduri alocate anterior de Congres. Acest împrumut va permite Poloniei să achiziționeze suplimentar echipamente militare americane care vor sprijini în continuare menținerea locurilor de muncă americane și aprofundarea relației noastre de securitate”, a declarat Casa Albă într-o declarație scrisă în urma consultărilor.

După cum subliniază documentul, Biden „a anunțat că Statele Unite vor oferi Poloniei 96 de elicoptere AH-64 Apache”. „Acesta este un pas important în dotarea forțelor armate poloneze cu arme avansate pentru autoapărare, în întărirea interoperabilității NATO și pentru extinderea în continuare a industriei de apărare din SUA”, consideră Casa Albă.

Președinții și premierul au discutat despre situația din Ucraina și despre cooperarea SUA-Polonia în domeniul securității energetice. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite