Autorul unui masacru în El Paso a pledat vinovat pentru „infracțiuni motivate de ură” VIDEO

0
Publicat:

  Un tânăr american care a ucis 23 de persoane într-un supermarket popular în rândul comunităţii hispanice din El Paso în 2019 a pledat vinovat miercuri în faţa justiţiei federale, au relatat media locale, citate de AFP. 

 Patrick Crusius
Tânărul a pledat vinovat. Foto Captură video YouTube

În cursul unei audieri în acest oraş american de la frontiera cu Mexicul, Patrick Crusius, 24 de ani, a pledat oficial vinovat pentru cele 90 de capete de acuzare împotriva lui, printre infracţiuni motivate de ură care au dus la moarte, potrivit canalelor ABC7 şi KFOX14. 

Avocaţii săi au anunţat schimbarea strategiei în ianuarie, după ce procurorii federali au renunţat la pedeapsa cu moartea cerută pentru el, scrie Agerpres.

 El se confruntă în continuare cu un proces pentru omucidere în faţa justiţiei statului Texas care nu a exclus să ceară pedeapsa cu moartea.  

La începutul lui august 2019, Patrick Crusius a postat un manifest care conţinea tezele supremaţiei rasei albe. El a denunţat o „invazie hispanică a Texasului" şi l-a lăudat pe autorul masacrului din moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă (51 de morţi pe 15 martie). 

 Apoi a condus aproximativ zece ore din suburbiile Dallasului, unde locuia, până în El Paso, un oraş cu majoritate hispanică, unde a deschis focul cu o puşcă semiautomată într-un hipermarket Walmart.  

La sosirea poliţiştilor, a coborât dintr-o maşină, cu mâinile în aer, spunând: „Eu sunt trăgătorul".  

În timpul detenţiei, el a recunoscut că a vrut să atace „mexicani"

 Atacul armat a făcut 23 de morţi, printre care opt mexicani şi o majoritate americani de origine hispanică. El a şocat profund America şi a deschis o dezbatere cu privire la responsabilitatea pentru diatribele anti-imigranţi ale preşedintelui republican Donald Trump.  

Masacrul de la El Paso rămâne unul dintre cele mai mortale atacuri armate din istoria Statelor Unite, frecvent îndoliate de incidente armate 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri