Masacrul din El Paso: Mama suspectului a sunat la poliţie fiind îngrijorată că fiul său posedă o armă de asalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama tânărului care a deschis focul în El Paso, Texas, a sunat la poliţia din Allen cu câteva săptămâni înainte de masacru, spunând că e îngrijorată din cauza faptului că fiul său deţine o armă de asalt de tip AK, potrivit anuţului făcut de avocaţii familiei, relatează CNN.

 Avocaţii familiei bărbatului de 21 de ani care a ucis 22 de oameni au precizat că mama acestuia a contactat poliţia pentru că se temea pentru fiul său având în vedere vârsta, gradul său de maturitate şi lipsă de experienţă în mânuirea unei astfel de arme.

Apelul său a fost transferat către un ofiţer al siguranţei publice care i-a spus – după cum descrie aceasta convorbirea – că fiul său, în vârstă de 21 de ani, are permisiunea legală să cumpere arma.

Ea nu a menţionat însă nici numele său, nici pe cel al fiului său, iar poliţia nu a cerut informaţii suplimentare şi astfel apelul s-a încheiat.

Solicitat pentru a oferi informaţii în legătură cu atacatorul în baza accesului la date publice, Departamentul de poliţie din Allen nu a raportat convorbirea, declarând că nu au date decât despre trei incidente minore: o alarmă falsă de furt la locuinţa familiei suspectului, un accident minor în trafic în care a fost implicat ca pasager într-un autobuz, respectiv când a fugit odată de acasă şi s-a întors într-o jumătate de oră, acestea fiind „toate ocaziile în care am avut de-a face cu Crusius, în orice calitate, suspect, martor, solicitant sau orice alt aspect”.

Potrivit avocaţilor familiei, solicitarea mamei a fost una de informare, nefiind motivată de îngrijorarea că fiul ei constituia o ameninţare pentru viaţa altora.

„Nu aveam în faţă un copil cu un comportament imprevizibil, necontrolat şi oscilant”, a declarat unul dintre avocaţii familiei.

Surse apropiate familiei îl descriu pe atacator ca pe un tânăr obişnuit în anumite privinţe, confuz în ce priveşte drumul de urmat în viaţă. El lua în calcul transferul la o altă universitate, înrolarea în armată şi un job full-time. 

„Când au scăpat lucrurile de sub control? Nu ştim”, au spus acestea .

Atacatorul a fost acuzat de crimă capitală, procurorul de caz urmând să ceară pedeapsa cu moartea.

Procurorul general al Statelor Unite, John Bash, a spus că Departamentul de Justiţie „ia serios în considerare” punerea sub acuzare pentru crime federale motivate de ură.

Suspectul ar fi postat un manifest în care profera convingeri naţionaliste de supremaţie a albilor cu mai puţin de 20 de minute înainte de primul apel la 911. Documentul de patru pagini manifestă împotriva imigranţilor şi hispanicilor, acuzându-i că fură joburile şi că pervertesc cultura americană.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite