Autoarea eseului „Cum să-ţi omori soţul”, găsită vinovată pentru uciderea soţului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Un complet de judecată din oraşul american Portland a găsit-o vinovată de împuşcarea soţului pe autoarea unor romane de dragoste, care a scris şi un eseu intitulat „Cum să-ţi ucizi soţul”.

Juriul, alcătuit din şapte femei şi cinci bărbaţi, a găsit-o miercuri pe Nancy Crampton Brophy, 71 de ani, vinovată de crimă de gradul doi, după ce a deliberat timp de două zile asupra vinovăţiei sale, relatează KOIN-TV. 

Daniel Brophy, un bucătar în vârstă de 63 de ani, a fost omorât pe 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea să înceapă munca la Institutul culinar Oregon, situat în sud-vestul oraşului american Portland. 

Femeia găsită vinovată de crimă nu a avut nicio reacţie vizibilă miercuri în sala de judecată la aflarea verdictului, transmite AP.

Lisa Maxfield, unul dintre avocaţii scriitoarei, a afirmat că echipa sa de apărare va face apel împotriva hotărârii. 

Procurorii le-au spus juraţilor că acţiunea lui Brophy a fost motivată de problemele financiare cu care se confrunta şi de o poliţă de asigurare de viaţă. 

În timpul procesului, Crampton Brophy a declarat că nu a avut niciun motiv să-şi omoare soţul şi că problemele financiare cu care se confruntau au fost într-o mare măsură rezolvate prin încasarea unei părţi din planul de economii de pensionare. 

Ea avea acelaşi model de armă cu care a fost ucis soţul ei, dar Poliţia nu a găsit arma crimei. Mai mult decât atât, camerele de supraveghere au surprins-o pe autoare conducând spre şi de la institutul culinar, au demonstrat probele şi mărturiile în instanţă. 

Femeia şi-a motivat prezenţa în apropierea şcolii culinare din ziua morţii soţului ei, spunând că a fost doar o coincidenţă şi că ea a parcat în zonă pentru a lucra la eseul ei. 

Judecătorul Christopher Ramras a exclus eseul „Cum să-ţi ucizi soţul” din procesul de judecată, afirmând că a fost publicat în anul 2011.  

Crampton Brophy se află în arest din luna septembrie a anului 2018, iar sentinţa cu durata de condamnare ei va fi pronunţată pe 13 iunie. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite