Zece morți într-un atac la o petrecere de Anul Nou chinezesc, în Los Angeles. Atacatorul cu mitralieră a fugit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac armat soldat cu mai multe victime a avut loc, sâmbătă noaptea, în oraşul Monterey Park, din comitatul Los Angeles, statul California, conform cotidianului Los Angeles Times.

UPDATE 13:30 Zece morți 

Zece persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc sâmbătă seara, iar alte zece sunt răniți, iar unii dintre ei se află în stare gravă, au anunţat duminică reprezentanţi ai forţelor de ordine, transmit Reuters şi AFP.

Împușcăturile au avut loc într-un club, în jurul orei locale 22.30, pe bulevardul West Garvey Avenue, parte a zonei centrale din Monterey Park, care găzduiește o serie de afaceri deținute de asiatici, inclusiv restaurante și magazine alimentare.

"Când ofițerii au ajuns la fața locului, au observat numeroase persoane care ieșeau din local țipând. Ofițerii au intrat și au găsit alte victime", a declarat căpitanul Andrew Meyer.El a declarat că autoritățile investighează dacă atacul a fost motivat rasial. "Vom analiza fiecare pistă pentru a determina dacă a fost sau nu o crimă motivată de ură", a spus el.

Anchetatorii specializaţi ai biroului şerifului din comitatul Los Angeles „oferă asistenţă poliţiei din Monterey Park într-o anchetă privind un atac armat ucigaş. Sunt nouă persoane decedate. Momentan nu există informaţii suplimentare", potrivit unei scurte declaraţii.

Atac armat în Monterey Park - Los Angeles FOTO Profimedia
Atac armat în Monterey Park - Los Angeles FOTO Profimedia

Departamentul şerifului comitatului din Los Angeles a anunţat totodată că suspectul este bărbat.

Știrea inițială:

Atacul armat a avut loc după ora locală 22:00 (06:00 GMT) în apropierea locului în care se desfăşura o sărbătoare dedicată Noului An chinezesc, în Monterey Park, a informat publicaţia.

 Atac armat soldat cu numeroase victime în oraşul Monterey Park FOTO Profimed
Atac armat soldat cu numeroase victime în oraşul Monterey Park FOTO Profimed

Zeci de mii de oameni au participat la un festival desfăşurat mai devreme în timpul zilei în acelaşi loc.

În imaginile postate pe reţelele sociale se observă străzi părăsite, înconjurate cu benzi de marcare de culoare galbenă ale poliţiei şi cu autospeciale care păzeau zona.

Monterey Park este un oraş în comitatul Los Angeles, aflat la circa 11 km de centrul oraşului Los Angeles.

Martorii spun că au observat un bărbat cu o mitralieră

Seung Won Choi, care deține un restaurant vis-a-vis de club a declarat că trei persoane au fugit în localul său și i-au spus să încuie ușa, deoarece în zonă se afla un bărbat cu o armă semiautomată care avea mai multe cartușe la el pentru a putea reîncărca.

Festivalul anual al Anului Nou este un eveniment care durează un weekend și care a atras anterior mulțimi de peste 100.000 de vizitatori.

Festivitățile de sâmbătă seară erau programate să se încheie la ora locală 21:00.

Monterey Park are o populație de aproximativ 60.000 de persoane și găzduiește o comunitate asiatică numeroasă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite