Anthony Fauci avertizează că americanii ar putea fi nevoiţi să poarte măşti şi în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anthony Fauci

Imunologul Anthony Fauci, director al Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat că este posibil ca în SUA să fie necesar ca locuitorii să poarte măşti şi în 2022 pentru a se proteja împotriva coronavirusului.

Întrebat la CNN dacă de gândeşte că americanii vor avea nevoie să poarte măşti anul viitor, Fauci a răspuns: “Ştiţi, cred că este posibil să fie cazul. Depinde de ce înţelegeţi prin normalitate”.

Fauci este de părere că până la sfârşitul acestui an “va exista un grad semnificativ de normalitate” după “teribila povară” din ultimul an. “Când vom ajunge la toamnă şi la iarnă, până la sfârşitul anului, sunt de acord cu preşedintele Biden că se vom apropia de un nivel de normalitate”, a precizat imunologul, care este şi consilier medical al lui Joe Biden.

Purtarea măştii este esenţială pentru încetinirea propagării virusului, potrivit Centrului SUA pentru Prevenţie şi Control al Bolilor.

Administraţia Biden a insistat mai mult decât administraţia Trump pentru ca populaţia să poarte măşti, luna trecută preşedintele semnând un ordin prin care este obligatorie purtarea măştii de către cei care călătoresc între state şi pe domeniu federal. Biden chiar le-a lansat o provocare americanilor să poarte măşti în primele 100 de zile ale mandatului său de preşedinte, pentru a se reduce propagarea virusului.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite