Americanii, mai bogaţi ca niciodată datorită ajutorului federal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avuţia gospodăriilor americane a atins un nivel istoric în al doilea trimestru al anului curent ca urmare a primirii unor ajutoare importante anti-COVID-19, arată un studiu publicat luni de Rezerva Federală Americană, potrivit AFP.

Avuţia totală a gospodăriilor americane şi a organizaţiilor non-profit a atins aproape 119.000 miliarde de dolari între aprilie şi iunie. Este vorba de nivelul cel mai ridicat înregistrat vreodată în Statele Unite.

Recordul anterior se ridica la puţin peste 118.000 miliarde de dolari, fiind înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut în timp ce economia americană se afla în forma sa cea mai bună, după zece ani de creştere constantă.

Dar pandemia de COVID-19, care a afectat Statele Unite începând din martie şi a constrâns autorităţile să instituie măsuri de izolare, a provocat un declin de 111.000 de miliarde de dolari în primul trimestru al anului curent.

Situaţia ar urma să se înrăutăţească al treilea trimestru, în condiţiile în care finanţele americanilor dispar treptat de la începutul lui august. În plus, unii şomeri nu mai au dreptul la alocaţii după şase luni neîntrerupte de lipsă de muncă.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite