Declarații controversate: Un candidat la Casa Albă susține că CIA a finanțat cu 5 miliarde de dolari protestele de pe Euromaidan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Robert Kennedy Jr. a estimat asistența acordată Ucrainei la 130 de miliarde de dolari.

Robert Kennedy Jr. Foto: EPA-EFE
Robert Kennedy Jr. Foto: EPA-EFE

Cheltuielile SUA pentru ajutorul acordat Ucrainei s-au ridicat deja la 130 de miliarde de dolari, deși milioane de americani rămân fără asigurări de sănătate și fără bonuri de mâncare, a spus candidatul la președinția americană, democratul Robert Kennedy Jr. într-un interviu cu prezentatorul TV american Tucker Carlson. O înregistrare a conversației a fost postată pe contul lui Carlson de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

Am investit 130 de miliarde de dolari până acum”, a spus Kennedy Jr.

Cum putem trimite 130 de miliarde de dolari când 15 milioane de americani nu au asigurare de sănătate, când eliminăm 30 de milioane de americani de la bonurile de mâncare?” el a adăugat.

Kennedy Jr. a menționat că agențiile de informații americane au finanțat protestele de la Maidan din 2013-2014 cu 5 miliarde de dolari.

"În 2014, au fost proteste pe Maidan în Ucraina. Nu ni s-a spus că am finanțat aceste proteste, ziarele, guvernul nostru nu ne-a spus niciodată", a spus Kennedy Jr. "Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, care este o instituție-paravan a CIA, a investit 5 miliarde de dolari în aceste proteste. Aceste proteste au dus apoi la o lovitură de stat".

Cu o lună înainte de răsturnarea guvernului, Victoria Nuland [pe atunci secretarul de stat adjunct al SUA] <...> a avut o conversație secretă cu ambasadorul SUA, al cărei raport a fost publicat, ea a vorbit depre noul Cabinet de Miniștri al Ucrainei,", a notat politicianul. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite