Un preot din Rusia a fost amendat pentru că a spus că se roagă pentru poporul ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
preot cruce vremea nou.ro

Un preot ortodox dintr-o localitate din centrul Rusiei a fost amendat după ce şi-a început prima predică după izbucnirea războiului cu promisiunea că se va ruga pentru proporul ucrainean, relatează jurnalista Polina Ivanova de la Financial Times, citată de The Guardian.

Părintele Ioann Burdin a fost denunţat de cel puţin un enoriaş, poziţia lui fiind în contradicţie cu cea a conducerii Bisericii Ortodoxe  Ruse, care sprijină războiul declanşat de Kremlin.

Conform unei noi legi adoptate în Rusia, oricine spune despre războiul din Ucraina că este altceva decât o „operaţiune militară specială” poate fi acuzat că răspândeşte informaţii false şi riscă pedeapsa cu închisoarea, potrivit Digi24. 

Burdin a declarat pentru FT că a fost tratat corect de către superiorul său, Mitropolitul Ferapont, deşi cei doi nu sunt de acord în privinţa sprijinului pe care ar trebui să-l acorde un preot.

„Un preot nu poate împărtăşi şi şi nu poate predica părerile sale personale, pentru că oamenii aşteaptă de la el cuvintele Bisericii”, ar fi spus arhiepiscopul.

„La urma urmei, Îl slujesc pe Dumnezeu”, a spus însă Burdin.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a refuzat să condamne decizia Kremlinului de a invada Ucraina, spunând că armata ucraineană este o „forţă malefică”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite