Un actor rus și-a tăiat venele pe scenă. „Nu mai am de ales“

0
Publicat:

Actorul Artur Șuvalov și-a tăiat venele pe scenă la finalul unei reprezentații, la Teatrul Dramatic Bestuzhev din Ulan-Ude, Buriația. Actorul a declarat că de un an conducerea încearcă să-l concedieze, să-l umilească și să-l priveze de bani.

Actorul și-a tăiat venele pe scenă. FOTO captură video
Actorul și-a tăiat venele pe scenă. FOTO captură video

Gestul actorului vine imediat după concedierea soției sale, actrița emerită Svetlana Polyanskaia, pe 29 martie. El și-a explicat gestul pe scenă.

Îmi pare rău, sunt obosit, nu pot, nu mai am de ales. Nu vreau să aud că artiștii sunt asimilați membrilor unei profesii străvechi și cred că publicul nostru merită o regie inteligentă”, a spus actorul de pe scenă. Apoi a scos o lamă de ras din buzunar și și-a tăiat brațul stâng. Actorul l-a acuzat pe regizorul Viaceslav Dyachenko și pe directoarea teatrului Natalia Svetozarova ca fiind vinovații pentru gestul său. Actorul rus a supraviețuit și se află internat la sptial, scrie Kommersant.

Potrivit canalului Vse Ulan-Ude Buryatia, Artur Șuvalov are trei copii și suferă de afecțiuni oncologice.

Conflict cu noua conducere

Actorul a încercat să se sinucidă după reprezentația unui spectacol pus în scenă de fostul director artistic al companiei, Serghei Levitski. Acesta a fost demis în urmă cu un an, la 22 martie 2022, iar în locul său a fost numit de către Ministerul Culturii din Buriatia Viaceslav Diachenko. Duă schimbarea directorului a izbucnit un conflict în cadrul teatrului, iar actorii au cerut întoarcerea lui Serghei Levitsky.

Câțiva actori, printre care Artur Shuvalov și soția lui, s-au plâns cp n usut distribuiți în piesele puse în scenă.

La 7 februarie, Elizaveta Mikhailova, actriță la Teatrul Bestuzhev, a publicat un videoclip pe Instagram (deținut de Meta, recunoscut ca fiind extremist și interzis), în care spunea că ea, Artur Shuvalov, Svetlana Polyanskaya și Liana Shchetilina nu au fost puși în producții noi. Acești actori au militat activ pentru revenirea vechiului regizor.

„Reprezentați ai celei mai vechi profesii”

Vyacheslav Diachenko, noul director al teatrului, i-a numit pe actori "reprezentanți ai celei mai vechi profesii" și a declarat că intenționează să pună în scenă piese "mai simple și mai ușor de înțeles pentru oamenii obișnuiți".

"Știți, cred că încă din vremea grecilor aceasta a fost aceeași profesie ca și cea a femeilor din antichitate. Nu se schimbă nimic. În orice caz, un artist este o creatură dependentă", a declarat el într-un interviu.

Sub conducerea fostului director, Serghei Levitski, Teatrul Bestuzhev a devenit pentru prima dată în istoria sa un nominalizat la Masca de Aur: piesa "Potopul" (cinci nominalizări) a fost nominalizată pentru premiul din 2021.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite