Ucrainenii continuă atacurile cu drone în Rusia. Patru aparate ar fi fost doborâte în regiunile Belgorod și Oriol

0
Publicat:

Rusia a anunţat miercuri că a distrus în cursul nopţii patru drone ucrainene deasupra regiunilor Belgorod, la graniţa cu Ucraina, şi Oriol, de asemenea în vest.

Ucrainenii atacă aproape zilnic Rusia cu drone FOTO Shutterstock
Ucrainenii atacă aproape zilnic Rusia cu drone FOTO Shutterstock

În trei comunicate separate publicate în cursul nopţii de marţi spre miercuri, Ministerul rus al Apărării a raportat trei atacuri implicând patru drone.

Primele două au fost doborâte de apărarea antiaeriană deasupra regiunilor Belgorod şi Oriol în jurul orei locale 21.00 (18.00 GMT), o a treia din nou în regiunea Oriol în jurul orei locale 22.30 (19.30 GMT), apoi a patra în timp ce survola regiunea Belgorod în jurul orei locale 23.45 (20.45 GMT), conform ministerului.

Ministerul nu a comunicat în acest stadiu informaţii despre posibile pagube sau victime. Atacurile ucrainene de acest tip asupra teritoriului rus - capitala Moscova, zone de graniţă cu Ucraina sau Peninsula Crimeea anexată - s-au înmulţit în ultimele luni pe fondul unei contraofensive a Kievului începute în iunie.

Regiunea Belgorod este situată în vestul Rusiei, la graniţa cu Herson pe partea ucraineană. Regiunea Oriol este de asemenea în vest, la câteva sute de kilometri sud de Moscova.

Duminică seară, Rusia a anunţat că a doborât patru drone ucrainene: una în regiunea Belgorod şi alte trei în sud-vestul Crimeei anexate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite