Situație fără precedent la Moscova. Blindate pe străzi, alerte cu bombă, poduri blocate pentru a împiedica intrarea în capitală a rebelilor Wagner VIDEO

0
Publicat:

Măsuri antiteroriste au fost introduse în regiunile care se află între Moscova și rebelii Wagner care avansează.

Militarii au început să sape tranșee și să instaleze poziții de mitraliere
Militarii au început să sape tranșee și să instaleze poziții de mitraliere

Militarii ruși au instalat puncte de mitralieră la marginea Moscovei, dar și filtre de acces la intrarea din sud-vestul Moscovei, de pe autostrada M4, folosită de mercenarii Wagner pentru a ajunge în capitala Rusiei.

Agenția oficială rusă TASS informează că muzeele și centrele comerciale din Moscova au fost verificate după ce au fost primite amenințări cu bombă.

În capitală, traficul pe râul Moscova a fost suspendat. Ofițeri de poliție în veste antiglonț și cu mitraliere au fost văzuți lângă intrarea pe principala autostradă care leagă Moscova de Voronej și Rostov pe Don.

BBC a relatat că la intrările în Moscova dinspre sud au apărut puncte de control improvizate.

Imaginile arată camioane de gunoi care blochează drumul și mașini de poliție în apropiere. De asemenea, se văd și vehicule militare.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat într-un comunicat că locuitorii Moscovei ar trebui să se abțină, pe cât posibil, de la deplasările în jurul orașului, având în vedere că a fost declarată o operațiune antiteroristă și a spus că situația este "dificilă", relatează Reuters.

Sobyanin a mai spus în declarația, publicată pe Telegram, că luni va fi o "zi nelucrătoare" pentru "a minimiza riscurile".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite