Serviciile de informaţii britanice: Rusia pregăteşte de luptă rezerviştii strânşi de pe cuprinsul ţării. Noile trupe, aduse la graniţa Ucrainei cu blindate MT-LB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezastru în urma unpr bombardamente FOTO GettyImages
Dezastru în urma unpr bombardamente FOTO GettyImages

Rusia mută forţe aflate în rezervă în toată ţara şi le adună lângă Ucraina pentru viitoare operaţiuni ofensive, potrivit ultimei evaluări a serviciilor de informaţii britanice. Britanicii susţin că militarii sunt transportaţi cu blindate MT-LB cu armură limitată şi echipate doar cu mitralieră, după cum a anunţat Ministerul Apărării de la Londra.

„Rusia îşi mută forţele de pe teritoriul ţării şi le adună în apropierea Ucrrainei pentruu viitoare operaţiuni ofensive. O parte însemnată a noilor unităţi de infanterie se deplasează probabil cu blindate MT-LB luate din depozite ca mijloc de transport principal”, arată ultimul „Intelligence Update” al Ministerului Apării de la Londra. 

Rusia a considerat MT-LB-urile mult timp nepotrivite pentru majoritatea transporturilor de infanterie din prima linie. Acestea au fost proiectate iniţial în anii 1950 ca un tractor pentru a trage artileria, având o armură foarte limitată şi se poate monta doar o mitralieră pentru protecţie.

În februarie, la începutul invaziei, cele mai multe dintre primele unităţi de asalt aveau vehicule de luptă de infanterie BMP-2 în februarie, având o armură de până la 33 mm grosime şi pe care se poate monta un tun automat puternic de 30 mm şi un lansator de rachete antitanc.

Aşa-zisele „întăriri” trimise de comandamentul central nu par deloc să fiu cele mai multe resurse militare sau de personal. De altfel, războiul este unul mai mult de poziţii, cu câştiguri ocazionale de ambele părţi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite