Serghei Lavrov: O nouă „cortină de fier” coboară între Rusia şi Occident. Să nu vă prindeţi degetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

O nouă „cortină de fier” coboară între Rusia şi Occident, pe baza unei crize diplomatice fără precedent din pricina conflictului din Ucraina, a afirmat joi liderul diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, relatează AFP. Lavrov este de părere că, summitul NATO este încă o dovadă că SUA ar avea de gând „să supună toate statele”.

„Cortina de fier, de fapt, deja coboară", a declarat Serghei Lavrov, în timpul unei conferinţe de presă la Minsk alături de ministrul Afacerilor Externe din Belarus, Vladimir Makei, scrie Agerpres. 

„Occidentalii să fie atenţi şi să nu-şi prindă degetele în ea. Procesul este în desfăşurare", a glumit Lavrov. 

Liderul diplomaţiei ruse este de părere că, Uniunea Europeană „nu arată niciun interes să înţeleagă interesele” ruse, iar hotărârile sale sunt dictate „de Washington”. 

Mai mult decât atât, ministrul de Externe rus a declarat că summitul NATO, care s-a desfăşurat săptămâna aceasta, a confirmat că Statele Unite vor să „supună toate statele voinţei lor". 

„Această cortină de fier este coborâtă astăzi chiar de occidentali", a afirmat omologul său din Belarus. 

Sintagma utilizată de Winston Churchill, a unei cortine de fier căzute asupra Europei în anul 1946, a reprezentat separarea continentului european între ţările capitaliste şi blocul sovietic, dând naştere Războiul Rece. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite