Serghei Lavrov: Rusia nu e curată ca lacrima şi nu ne este ruşine să arătăm cine suntem. Nu am invadat Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Lavrov FOTO Profimedia
Serghei Lavrov FOTO Profimedia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, joi, într-un interviu pentru BBC, că Rusia nu a invadat Ucraina, ci a declanşat o operaţiune specială.

"Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operaţiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO a fost un act criminal”, a spus el.

Realizatorul BBC l-a întrebat pe Lavrov despre ororile de la Cernigău, unde au murit copii şi persoane au stat subsoluri, iar Lavrov a răspuns: "Este un mare păcat, dar diplomaţii internaţionali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU şi alţi reprezentanţi ai ONU, sunt supuşi presiuni de Occident. Şi de foarte multe ori sunt supuşi fiind folosiţi pentru a amplifica ştirile false răspândite de Occident”.

"Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Şi nu ne este ruşine să arătăm cine suntem", a mai spus Lavrov.

Întrebat de condamnarea la moarte a celor doi cetăţeni britanici de către pro-ruşii separatişti şi despre faptul că în ochii vestului Rusia este responsabilă pentru soarta lor, Lavrov a spus:

"Nu mă interesează deloc ochii Occidentului. Mă interesează doar dreptul internaţional. Conform dreptului internaţional, mercenarii nu sunt recunoscuţi ca combatanţi".

Serghei Lavrov începe cu ameninţările: Se încearcă transformarea Republicii Moldova în „a doua Ucraină”

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite