Rustam Muradov, un important general rus, va prelua comanda trupelor de invazie din Donbas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rustam muradov

Ministerul Apărării de la Moscova a dezvăluit numele noului comandant al trupelor de invazie din Donbas, fiind vorba de generalul Rustam Muradov.

Informaţia a fost dezvăluită în timpul unei vizite făcute de ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu în apropierea frontului, acesta primind raportul despre starea trupelor ruseşti de la general-locotenentul Rustam Muradov.

Şoigu a cerut generalului să acorde prioritate distrugerii sistemelor de rachete şi a artileriei cu fază lungă de acţiune, după ce armele primite din Occident au fost folosite pentru a ataca liniile ruseşti de aprovizionare.

Cine este Rustam Muradov

Rustam Muradov are 49 de ani. S-a născut la 21 martie 1973 în satul Chinar, districtul Derbent (Dagestan) şi este absolvent al şcolii de cadeţi din Novocherkassk.

Între anii 2015 - 2017 a fost primul adjunct şi apoi şef de stat major al Armatei 41. În anul 2016 a reprezentatCentrul comun ruso-ucrainean de monitorizare şi coordonare a încetării focului şi a stabilirii liniei de demarcaţie din Donbas.

De pe 25 decembrie 2018, Muradov este şi adjunctul comandantului forţelor Districtului Militar de Sud. Prin decretul preşedintelui Rusiei din 20 februarie 2020, lui Muradov i s-a atribuit un alt grad militar de general locotenent.

La începutul războiului din Ucraina, Uniunea Europeană a impus sancţiuni împotriva lui Rustam Muradov, scrie Ziare.com.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite