Rusia va răspunde joi la propunerile americane privind securitatea în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de externe Serghei Lavrov
Ministrul de externe Serghei Lavrov

Moscova va răspunde joi la propunerile americane privind securitatea în Europa, în vederea unor negocieri care ar putea duce la detensionarea crizei între Rusia şi Occident legate de Ucraina, a declarat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Vom trimite astăzi această scrisoare părţii americane", a anunţat Lavrov într-o conferinţă de presă, subliniind că Rusia, care cere garanţii juridice de securitate din partea Statelor Unite şi a NATO, va face public conţinutul scrisorii.

Rusia a cerut ca Ucraina să nu fie primită în NATO, ceea ce până acum atât Alianţa, cât şi SUA au refuzat să promită.

Totodată, Lavrov a mai declarat că Rusia consideră că este imposibilă reluarea activităţii în cadrul consiliului comun cu NATO. Moscova a anunţat anul trecut că va pune punct activităţilor la misiunea sa diplomatică pe lângă alianţa nord-atlantică după ce NATO a expulzat opt ruşi despre care a spus că sunt spioni.

Lavrov a mai anunţat că exerciţiile militare ruso-belaruse care au loc pe teritoriul Belarusului se vor încheia în 20 februarie, aşa cum era programat. El a răspuns astfel îngrijorării Occidentului că militarii ruşi ar putea rămâne în ţara vecină mai mult timp.

În acelaşi timp, agenţia de presă RIA, preluată de Reuters, a transmis că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că problema prelungirii staţionării trupelor ruseşti în Belarus nu se află pe agendă.

Manevrele din Belarus au constituit un motiv suplimentar de îngrijorare privind o posibilă invazie rusă în Ucraina, deşi Moscova a dezminţit în repetate rânduri că ar avea această intenţie. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite