Rusia reacționează: Prin livrarea armelor cu dispersie, Washingtonul devine complice la decesele în rândul civililor

0
Publicat:

Rusia a estimat sâmbătă că livrarea bombelor cu dispersie pentru Ucraina de către SUA înseamnă o ''recunoaştere a slăbiciunii'' şi va face Washingtonul ''complice'' la decesele în rândul civililor provocate de acest tip de arme, transmite AFP.

Muniție cu dispersie FOTO: Shutterstock
Muniție cu dispersie FOTO: Shutterstock

''Transferul de arme cu dispersie este un gest de disperare şi o recunoaştere a slăbiciunii în contextul eşecului pretinsei contraofensive ucrainene'', a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

La rândul său, Ministerul de Externe rus a denunţat ''tentativa cinică de a prelungi agonia autorităţilor ucrainene actuale fără a le păsa de victimele civile'' pe care le poate cauza acest tip de bombe.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că a luat ''decizia foarte dificilă'' de a livra muniţii cu dispersie Ucrainei, ceea ce a suscitat critici în Europa şi din partea unor organizaţii neguvernamentale internaţionale, scrie Agerpres.

Aceste arme sunt interzise într-o serie de ţări, în special europene, semnatare ale Convenţiei de la Oslo din 2008, document la care însă nu au subscris SUA, Rusia şi Ucraina, printre altele.

Folosirea acestor muniţii este controversată întrucât ele pot dispersa până la câteva sute de mici încărcături explozive şi pot astfel face numeroase victime civile colaterale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite