Rusia. Inițiativă legislativă privind creșterea vârstei de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deputat rus a introdus luni un proiect de lege care vizează creșterea vârstei de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu. Inițiativa survine după o declarație în acest sens a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Recruți ruși FOTO Arhivă
Recruți ruși FOTO Arhivă

Proiectul de lege propune creșterea vârstei de recrutare la 21-30 de ani de la 18-27 în prezent. În cazul în care va fi adoptat și promulgat - ceea ce reprezintă o formalitate -, textul ar urma să fie aplicat din 2026.

La finalul lui decembrie 2022, Serghei Şoigu a declarat că este „necesară” mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de soldați şi creşterea limitei de vârstă pentru efectuarea serviciului militar, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”, a declarat Şoigu la o reuniune în prezenţa lui Vladimir Putin, care a spus că este „de acord” cu această observație.

Inițiativa survine în contextul invaziei ruse din Ucraina, declanșate de Vladimir Putin la 24 februarie 2022.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite