Rusia anunță distrugerea mai multor drone ucrainene în regiunile de frontieră Briansk și Belgorod

0
Publicat:

Rusia a raportat că a distrus mai multe drone aeriene ucrainene în regiunile de frontieră Briansk și Belgorod, în cursul nopții de miercuri spre joi, conform unor comunicate emise de Ministerul rus al Apărării.

Dronele ucrainene, atac în vestul Rusiei FOTO Arhivă
Dronele ucrainene, atac în vestul Rusiei FOTO Arhivă

Până în acest moment, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în urma acestor incidente, relatează AFP. 

În patru comunicate distincte, Ministerul rus al Apărării a indicat că șase drone au fost doborâte între orele 22:00 (19:00 GMT) și 00:45 (miercuri, 21:45 GMT) deasupra teritoriului regiunii occidentale Briansk, la frontiera cu Ucraina.

Guvernatorul local Aleksandr Bogomaz a confirmat același număr de drone distruse în raioanele Uneciski, Brasovski, Starodubski și Karacevksi, cu mențiunea că acestea erau situate în apropierea orașului Briansk.

De asemenea, Apărarea rusă a anunțat că o altă dronă ucraineană a fost doborâtă în aceeași perioadă, miercuri la ora locală 21:30 (18:30 GMT), deasupra regiunii Belgorod, la frontiera cu regiunea ucraineană Harkov mai la sud. Guvernatorul Viaceslav Gladkov a precizat că dispozitivul a fost interceptat deasupra satului Tulianka, la câteva zeci de kilometri de Ucraina.

Atacurile cu drone din partea Ucrainei împotriva localităților rusești, fie în regiunile apropiate de Ucraina, fie în Peninsula Crimeea anexată sau în capitala Moscova, s-au înmulțit în ultimele luni, pe fondul unei contraofensive a Kievului declanșate la începutul lunii iunie.

Rusia a raportat distrugerea a două drone aeriene ucrainene în regiunea Belgorod la începutul acestei săptămâni, precum și a altor trei dispozitive navale în Marea Neagră miercuri, după un prim atac dimineața împotriva unui șantier naval rus din orașul Sevastopol, în Crimeea anexată.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite