NATO monitorizează situația de la granița României cu Ucraina. Alianța nu deține indicii că Rusia dorește atacarea României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NATO susține că nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva României. Ambasadorul României a informat aliații referitor la identificarea a noi bucăți de drone, similare cu cele folosite de Rusia, pe teritoriul României.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO FOTO: EPA EFE
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO FOTO: EPA EFE

Ambasadorul României a informat aliații NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare din Ucraina și referitor la identificarea, pentru a treia oară, de bucăți de drone, similare cu cele folosite de Rusia, pe teritoriul României.

„Ambasadorul României a informat Aliații NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României în cadrul unei reuniuni regulate a Consiliului Atlanticului de Nord de miercuri. El a informat Aliații că fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia au fost identificate pentru a treia oară pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al NATO.

Alianța Nord Atlantică susține că nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva României și precizează că autoritățile române rămân în alertă și efectuează o anchetă completă.

„NATO este solidară cu Aliatul nostru România. Secretarul general a vorbit în weekend cu președintele Iohannis, iar noi continuăm să monitorizăm situația în strâns contact cu autoritățile române”, se arată în comunicatul Alianței.

Noi bucăți de dronă, găsite în România

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar provin de la o dronă.

Echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată astăzi, 13 septembrie, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, în vederea analizării și expertizării tehnice.

Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite