Ce pagube au produs ucrainenii în atacul cu drone și rachete asupra portului din Sevastopol

0
Publicat:

Un submarin și o navă de asalt amfibiu din Flota Rusă din Marea Neagră au fost avariate în urma atacului cu rachete efectuat de ucraineni în noaptea de marți spre miercuri asupra portului din Sevastopol, în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

Sumbarinul Rostov-pe-Don FOTO Defense Express
Sumbarinul Rostov-pe-Don FOTO Defense Express

Informații în acest sens au fost oferite de surse militare ucrainene citate de agențiile de presă EFE și Reuters, preluate de Agerpres.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat că două nave din Flota Rusă din Marea Neagră au fost avariate în atacul asupra portului din Sevastopol, dar nu a precizat tipul acestora. Pentru a diminua amploarea pagubelor, acelaşi minister a susținut că ambele nave erau în reparaţii şi vor putea fi repuse în exploatare în pofida deteriorărilor suferite.

Potrivit unor canale de Telegram din Rusia, ucrainenii au lovit submarinul Rostov-pe-Don şi nava militară Minsk.

Ministerul rus al Apărării afirmă că ucrainenii au atacat portul din Sevastopol cu trei drone și zece rachete din croazieră și revendică distrugerea dispozitivelor de zbor fără pilot și a șapte din cele zece rachete.

Comandantul Mikola Oleşciuk a recunoscut executarea acestui atac de către armata ucraineană.

Încă nu este clar ce tip de rachete a folosit Ucraina împotriva portului din Sevastopol, situat la circa 300 de kilometri de Odesa.

Atacul s-a soldat cu 24 de răniţi, potrivit unui comunicat al administrației de ocupație instalate de Moscova la Sevastopol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite