Rusia anunţă că a distrus mai multe drone ucrainene în apropiere de Crimeea

0
Publicat:

Rusia a anunţat miercuri că a neutralizat în Marea Neagră patru drone navale ucrainene care se îndreptau către Crimeea şi că a distrus trei drone aeriene deasupra peninsulei anexate, informează Reuters şi AFP, Citate de Agerpres.

Dronă ucraineană. FOTO arhivă captură video
Dronă ucraineană. FOTO arhivă captură video

„Patru vedete fără echipaj ale armatei ucrainene care se îndreptau către peninsula Crimeea au fost detectate în partea de vest a Mării Negre", a scris într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, adăugând că „toate ţintele detectate au fost distruse".

Ministerul a afirmat într-un comunicat separat, că, tot miercuri, trei drone aeriene ucrainene au fost distruse de sistemele de apărare aeriană ruse deasupra Crimeei şi a denunţat „un atac terorist al regimului de la Kiev".

Atacurile cu drone navale sau aeriene sunt la ordinea zilei în largul Ucrainei şi s-au intensificat după lansarea contraofensivei Kievului, în această vară.

Kievul a fost vizat zilele trecute de atacuri cu drone lansate de armata rusă. Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, 15 din cele 20 de drone kamikaze de tip Shahed implicate în atac au fost distruse. Un lunetist ucrainean a reușit să doboare o țintă inamică situată la 3.800 de metri, depășind astfel recordul anterior de 3.540 de metri.

Ucraina este îngrijorată că Moscova ar putea declanşa atacuri sistematice asupra infrastructurilor sale energetice, cum s-a întâmplat iarna trecută, ceea ce a dus la întreruperi în alimentarea cu căldură şi curent electric pentru milioane de persoane.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite